CV / ERFARING
UTDANNING
2024 - d.d - Universitet i Tromsø (UiT), Praktisk prosjektledelse
Eit samlingsbasert årstudium på deltid i praktisk prosjektledelse ved UiT Harstad. Studiet i praktisk prosjektledelse tilbyr studentene et godt fundament for å lede prosjekt. Gjennom opplæring i praktiske verktøy skal man lære en arbeidsmetodikk som gjør prosjekthverdagen enklere. Man utvikler ferdigheter innen kommunikasjon og vere en god leder.
2022 - 2024 - Tromsø arktiske universitet (UiT), Mastergrad i landskapsarkitekturMaster i landskapsarkitektur med et fokus på lesningen av arktiske og subarktiske landskap og forhold. Det differensieres mellom urbane, landskapsmessige og territorielle praksiser.
2019 - 2022 - Arkitektur- og Design høgskulen i Oslo (AHO), Grunnutdanning i landskapsarkitektur
Landskapsteori, byplanhistorie, økologi, fellesrom, forståelse og lesning av nordlige landskap. Med et utgangspunkt i det lokale for å etablere et globalt laboratorium som legger særlig vekt på dei menneskeskapte og naturskapte endringane i nord.
2016 - 2019 - Vidaregåande, KDA, kunst design og arkitektur
Kunst (teikning, maling, skulptur, installasjonar m.m), design (grafisk design, layout, produktdesign, industridesign m.m), og arkitektur (3D-teikneprogram, perspektivteikning, bygge modellar av bygningar/hus, interiør m.m).
ERFARING
08.2024 - d.d - Landskapsarkitekt // Sunnfjord kommune, Areal og byggesak
Ansvarsområder: Lede mindre prosjekt innad i kommunen i forbindelse med utviklinga av den nye sentrumsplanen, analysere og kartlegge dagens sentrum som grunnlag til den nye sentrumsplanen.
09.2023 - 06.2024 - Designskule koordinator // NODA (Nordnorsk Design- og Arkitektursenter)Ansvarsområder: Organisere og lede workshops for barn og unge gjennom NODA i Tromsø for å lære barn og unge om design, arkitektur, kreative prosessar og for å vekke interesse for fagfeltet i nord.
07.2023 - 12.2023 - Studentmentor // Ved landskapsarkitekturutdanninga, UiT
Ansvarsområder: Veilede, følge opp, hjelpe og sosialisere nye masterstudenter ved UiT
11.2021 - 01.2023 - Styreleiar // Hurtigpraksis (Arkitektstudenter i Hurtigpraksis)
Ansvarsområder: Lede, organisere workshop for arkitekturstudentar på bachelor og master nivå innan interiør, bygg, landskap og byplanlegging sommaren 2022. Føre regnskap, dokumentere og kommunisere med bidragsytarane til workshoppen.
06.2021 - 12.2021 - Prosjekt medarbeidar // Oslo trær, Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune
Ansvarsområder: Teikne planar, leie diskusjonar med barn og unge for utføring av treplanting ved ulike skular i Oslo omhegn. samt illustrere prosess og illustrasjonar til informasjonsskriv og hefter.
09.2021 - 12.2021 - Prosjekt leiar // Konkurranse, AHO 75års jubileum
Ansvarsområder: Lede designprosess, presentasjon og utføring av utstilling, samt ansvarleg for bestilling, regnskap og koordinering av dei ulike samarbeidspartnarane i prosjektet.
08.2019 - 06.2024 - Tillitsvalgt // Ved AHO & UiT
Ansvarsområder: Mellomledd mellom studentar og administrasjon samt utdanningsinstutisjon for betring av læringsmiljø.
06.2017 - 08.2020 - Kokk // Peppes pizza
06.2015 - 06.2017 - Kafé medarbeidar // Spiseriet/ lunsjcafé
ANNA ERFARING
04.2023 - 06.2023 - Student representant // Universitetet i Tromsø, opptakskomite for masterstudenter
Student representant i komiteen ved opptak av internasjonale studenter ved landskapsmasteren ved Universitetet i Tromsø til hausten 2023.
03.2022 - 05.2022 - Student representant // Universitetet i Tromsø, ansettelses komite
Student representant i komiteen under ansettelsen av 20% & 30% stillingar ved landskapsmasteren ved Universitetet i Tromsø
10.2022 - 09.2023 - Student representant // UiT / AHO Program styret
03.2021 - 06.2021 - Student representant // Universitetet i Tromsø, ansettelses komite
Student representant i komiteen under ansettelsen av ny førsteamanuensis og 30% stillingar på landskapsmasteren ved Universitetet i Tromsø.
PRISAR OG NOMINASJONAR
PRISAR
06.2024 - Læringsmiljøprisen ved UiT´s masterutdanning i landskapsarkitektur
Tildelt for dedikert og målrettet innsats for å utvikle og forbedre læringsmiljøet ved UiTs landskapsarkitekturutdanning og å informere fellesgradstudentene ved AHO om praktiske, sosiale og kulturelle aspekter ved studenttilværelsen i Tromsø.
01.2024 - AHO AWARDS Climate Shifts // Vinner av Climate Shifts prisen (LENKE)
Climate Shift-prisen er åpen for alle programmer ved AHO og skal stimulere til samfunnsskift, i samsvar med FNs bærekraftsmål. Prisen skal fremme samarbeid på tvers av sektorer og disipliner, som videre kan lede til innovasjon og nye forretningsmuligheter.
Prosjektet prioriterer sårbare fugle habitat som ligg lokalisert langs Longyearbyens kystlinje. Med byens veksande urbanisering mot kysten og stadig hyppigare menneskeleg aktivitet i fjæra, som er forstyrrande for hekkande fugl i Longyearbyens deltaområde. Tomines designforslag samarbeider med dei naturlege prosessane rundt sedimentering samt longshore drift som bryter sedimentavsettingane frå land for å danne ein serie med øyer. Dette tillater fuglehabitat til å utvikle seg utan at menneske forstyrrar sårbare fugleartar i hekke sesongen. Dette vil på ein skånsam måte re-programmere kystlinja for å sikre bruk for fleire artar utan at dei overlappar.
Sikt: Prosjektet viser tydelig hvordan man kan tilpasse seg et klima i endring i samspill med naturlige landskapsprosesser over tid. Prosjektet viser også hvordan effektive designløsninger kan realiseres med få tilgjengelige ressurser, og uten å bli overdrevet komplisert.
NOMINASJONAR
06.2022 - AHO AWARDS Climate shifts // Nominert til Climate Shifts prisen, saman med Stian Stange og Julie Hjelt Wold
Climate Shift-prisen er åpen for alle programmer ved AHO og skal stimulere til samfunnsskift, i samsvar med FNs bærekraftsmål. Prisen skal fremme samarbeid på tvers av sektorer og disipliner, som videre kan lede til innovasjon og nye forretningsmuligheter.
Prosjektet består av tre delprosjekt som sammen viser hvilken rolle landskapet og fellesrommene kan spille for å handtere de ulike interessene som hverdagsliv, hensyn til natur og miljø, turisme, næring og utvikling av kunnskapssamfunn i Breivika på Værøy. Prosjektet er nominert fordi det på en eksemplarisk måte viser hvordan økologi, biodiversitet, folkehelse og praksis kan brukes som en ressurs for å gi grunnlag for ny verdiskaping. Prosjektet viser en helhetlig tilnærming til landskap, der det naturgeografiske og kulturhistoriske vektlegges i tillegg til det romlig-visuelle aspektet og det funksjonelle aspektet. Altså landskap som habitat og livsgrunnlag for arter og for lokalsamfunn.
PUBLIKASJONAR
Meir informasjon kjem
KURS I UTDANNINGSFORLØPET
MASTER KURS (MA)
ved UiT
2024
MA2 - Diplom (30p)
2022 - 2023
MA2 - Territorial practices (24p)
MA2 - Pre-diploma (6p)
MA1 - Landscape practices (24p)
MA1 - Natursyn og landskapspraksiser (6p)
MA1 - Urban practices (24p)
MA1 - Digital landscapes (6p)
GRUNNKURS (GK)
ved AHO
2021 - 2022
GK6 - Fellesrom - Steder og territorier i nord (20p)
GK6 - Landskapsteori - Forståelse og lesing av nordlige landskap (6p)
GK6 - Økologi - Dynamikk og endring i økologiske samfunn (4p)
GK5 - By- og arkitektur (24p)
GK5 - By- og byplanhistorie (6p)
2020 - 2021
GK4 - Systemer - Infrastruktur og landskap (20p)
GK4 - Material- og konstruksjonslære (6p)
GK4 - Økologi - Vegetasjon og økotyper (4p)
GK3 - Systemer - Landskap og hydrologi (24p)
GK3 - Terrengutforming (6p)
2019 - 2020
GK2 - Form - Parklabratorium (24p)
GK2 - Økologi - Planter og jord (6p)
GK1 - Form - Landskapslabratorium